2011. június 23., csütörtök

Majorannás-mustáros zöldségleves


Avagy egy multikulti vendéglátás első fogása...

Történt a napokban, hogy a férjuram meghívott néhány - szám szerint 4 db - munkahelyi ismerőst hozzánk vacsorára. Igen érdekes társaságnak bizonyult, mivel négyen négyfelől érkeztek ide Spanyolországba...illetve 5-en négyfelől, mert egy bónusz, meglepetés vendégünk is lett (nem is kaptam szívbajt...de szerencsére elég lett minden). Gondoltam, megmutatom, milyen fantörpikus gasztronómiával rendelkezünk mi, magyarok.
Nos, a leves nem az a tipikus gulyás-jókai bableves-szegedi halászlé fíling, de voltaképpen ez is hungarikum, mert egy magyar ember fejéből pattant ki (ez volnék én :))
El is fogyott mind egy cseppig.

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 tk majoranna
  • krumpli
  • répa
  • +amilyen leveszöldségünk még akad otthon
  • 1 evőkanál mustár
  • húsleves alaplé
  • leveskocka
  • bors
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon pirítsuk meg. Reszeljük bele a fokhagymát is, tegyük bele a babérleveleket, a majorannát, és a mustárt is, majd pár percig kevergessük.
  2. Öntsük fel az alaplével és ha szeretnénk, tegyünk bele még 1 leveskockát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.
  4. Ha forr, tegyük bele az apróra vágott krumplit, répát és egyéb zöldségfélénket és főzzük puhára.
  5. Ha kész, kb 1.5 dl tejfölt keverjünk el 1 evőkanál liszttel, majd engedjük fel egy kevés lével. Habarjuk be vele a levest, és ha kell, még ízesítsünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése